Kontejnerski terminal

Kontejnerski terminal
Nelt LSP – Container Terminal

KONTEJNERSKI TERMINAL

Železnički kontejnerski terminal | Nelt LSP

Kompanija Nelt pruža apsolutni fokus na klijentove logističke potrebe. Na raspolaganju su im najmodernija infrastuktura i ekspertiza u koju se kontinuirano ulaže. Sa otvaranjem železničkog kontejnerskog terminala u CDC Dobanovci, Nelt je u potpunosti zaokružio paletu logističkih usluga.

Poslovna izvrsnost u domenu distribucije, po kojoj je Nelt međunarodno prepoznat, bazira se na razvijenom lancu snabdevanja. Iz njega je proizašla i divizija logističkih usluga za treća lica. Ekspertska znanja i tehnologije koji se usvajaju tokom unapređivanja procesa distribucije na raspolaganju su i logističkom tržištu. Na taj način je obezbeđen proaktivan odnos i maksimalna sinergija pri implementaciji rešenja.

Gotovo 25 godina iskustva u upravljanju tokovima robe široke potrošnje garantuje ekspertizu i besprekornu organizaciju integrisanih logističkih usluga – od međunarodnog i domaćeg transporta i posredovanja u carinskim procesima, preko skladištenja u različitim temperaturnim uslovima u carinskim i necarinskim skladištima, raznih vrsta dodatnih usluga i aktivnosti pakovanja, ko-pakovanja i obeležavanja u višemilionskim tiražima, do dostave na više od 22.000 mesta isporuke. Nelt raspolaže sa preko 100.500 m2 skladišnog prostora u ambijentalnom, hlađenom i smrznutom režimu, 180 dostavnih vozila, sa kojima se obavlja 6.000 dostava dnevno. U skladišnim operacijama rukuje se sa više od 2.500 SKU-ova.

Na Neltovom posedu, u Centralno distributivnom centru u Dobanovcima, nalaze se železnički industrijski koloseci što je omogućilo nedavno uspostavljanje prvog privatnog intermodalnog terminala (železnički kontejnerski terminal) u Beogradu. Inicijalni kapacitet deponovanja je 400 TEU, sa mogućnošću proširenja na kapacitet od više hiljada TEU.

Neltov terminal je železnicom povezan sa svim lukama u regionu, ali i sa drugim evropskim lukama i kopnenim terminalima. Autoputevi E-75 i E-70 se ukrštaju na udaljenosti od 6 km od terminala, Aerodrom Nikola Tesla je udaljen 10 km, a industrijske zone Šimanovci, Krnješevci, Stara Pazova, Inđija su od 15 do 40 km. Unutar Neltovog logističkog centra funkcioniše i carinska ispostava sa skladištem, što omogućava punu podršku različitim procesima i robnim tokovima.

Servisi u ponudi su: obrada punih i praznih kontejnera, odnosno prijem, pretovar, odlaganje, skladištenje i otprema. Kako bi korisnicima terminala pružili kompletan servis obezbeđene su i usluge održavanja, čišćenja i popravke kontejnera; zatim, potrebne inspekcije i pripreme kao i parking velikog kapaciteta za 100 šleperskih vozila. Od naročite koristi su dopunski servisi punjenja i pražnjenja kontejnera, skladištenja robe u ambijentalnim ili termoregulisanim skladištima, manipulacije i distribucije do krajnjih potrošača.

Benefiti koje intermodalni terminal obezbeđuje klijentima su smanjenje udela troškova transporta u ceni robe, brže, sigurnije i kvalitetnije transportovanje robe od proizvođača do potrošača, smanjenje troškova energenata. Za društvo i državu to su smanjenje emisije štetnih gasova, rasterećenje drumske infrastrukture, efikasniji biznis.

Terminal je otvoren za sve aktere na tržištu u uvoznim, tranzitnim i izvoznim tokovima od brodarskih kuća i železničkih operatera, preko logističara, špediterskih kuća do proizvođača, vlasnika brendova i drugih distributera.

Carinjenje

Nelt je godinama razvijao servis carinskog posredovanja i specijalizovao…

Conops - dodatne usluge

U skladu sa sve izraženijom potrebom klijenata da ponude tržištu proizvode…

Usluge u javnom carinskom skladištu

U okviru logističkog kompleksa, na adresi Maršala Tita 206, 11272, Dobanovci…

Transport

Veliko iskustvo koje poseduje kompanija Nelt na polju transporta..

Skladištenje

Sa kapacitetom od preko 125.000 m 2 skladišnog prostora na tržištima Srbije…

Distribucija

Roba se kupcima isporučuje flotom koju čini preko 250 vozila nosivosti…

Interna logistika

Pod terminom interne logistike podrazumevamo upravljanjem logističkim…

23000 +

FTL godišnje

72000 +

Carinskih postupaka

125000 +

Skladišnog prostora

8500 +

Isporuka dnevno