Skladistenje i dostava

Pet prednosti zbirnog drumskog transporta

Da li dinamika poslovanja od vas zahtjeva da vašim klijentima brzo obezbjedite manje količine robe sa različitih destinacija širom Evrope? Vaš kupac očekuje isporuku u što kraćem roku? U tim situacijama najefikasnija opcija je zbirni drumski transport.

Efikasnost i vrhunski kvalitet usluge upravo su ono što kompaniju Montenomaks svrstava među lidere u oblasti drumskog transporta . Više od 20 godina iskustva i preko 60.000 obrađenih predmeta godišnje učinili su Montenomaks prvim izborom najvećih kompanija u Crnoj Gori.

Redovne zbirne linije iz Srbije, Bosne i Hrvatske, odnosno ka Kosovu i Albaniji uključuju 13 vozila sedmično. Iz Zapadne i Centralne Evrope, direktne linije kreću ka Crnoj Gori tri puta sedmično, preko platformi u Austriji i Hrvatskoj.

Izdvajamo 5 razloga zbog kojih zbirni drumski transport treba da bude i vaš izbor za narednu pošiljku bilo u zemlji ili van nje.

1. Smanjuje troškove

Isplativost je prvi razlog koji treba uzeti u obzir pri odabiru najbolje opcije slanja pošiljke. Budući da prevoznik prikuplja, skladišti, a zatim raspoređuje sve pošiljke na jedan kamion, svaki pošiljalac plaća dio troškova korišćenja kamiona, ali ne i cijeli kamion. Po prijemu upita, u najkraćem roku, tim Montenomaksa vrši obračun svih troškova, te klijent može jednostavno evaluirati ponudu.

2. Veća sigurnost u transportu robe

Sva roba je osigurana prema međunarodnim standardima, uključujući kompletnu brigu o izvoznoj dokumentaciji i EUR1 obrascu. Montenomaks nudi mogućnost pružanja usluga posredovanja u dodatnom osiguranju kod nekoliko osiguravajućih društava. Po potrebi se mogu obezbijediti posebni režimi transporta, poput temperaturnog, prevoza ADR robe, vangabaritne robe i vrijednosnih pošiljki.

3. Više usluga objedinjenih u jednu

Još jedna prednost zbirnog drumskog transporta je što dodatno štedi vrijeme i broj podizvođača koje morate angažovati. Sektor za carinsko posredovanje Montenomaksa čine timovi iskusnih agenata raspoređenih u 12 poslovnica širom Crne Gore. Sve pošiljke se carine na terminalu u Danilovgradu, a rok za isporuku pošiljki nakon carinjenja u Podgorici je istog dana, dok se u ostalim gradovima Crne Gore dostavlja u roku od 24 h.

4. Veća fleksibilnost u slanju na različite adrese

Kada se vaša pošiljka isporučuje na više lokacija u zemlji ili regionu, zbirni drumski transport pruža veliku fleksibilnost. U saradnji sa inostranim partnerima, Montenomaks organizuje transport iz svih evropskih destinacija, u roku od 2 do 7 radnih dana – od trenutka prijema narudžbe do konačne isporuke. Na godišnjem nivou obavi se preko 3000 transportovanih pošiljki.

5. Manje zagađivanje životne sredine

Osim što je dobra finansijska opcija za pošiljaoca, ujedno je i bolji način prevoza kada govorimo o životnoj sredini. Sama činjenica da samo jedan kamion prevozi teret, a ne više njih koji bi prevozili više manjih pošiljki, znači i manju emisiju štetnih gasova u atmosferu.

Da li ste spremni za isporuku vaše prve pošiljke putem zbirnog drumskog transporta? Provjerite jeste li ispravno spakovali teret za dostavu, a transport prepustite Montenomaksu, kod kojeg vas čeka kvalitetna, pouzdana i sigurna usluga.

Preuzeto sa: Investitor.me

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *