Босна и Херцеговина

Босна и Херцеговина | Nelt LSP

Постоечката инфраструктура на Nelt во Босна и Херцеговина составена е од 2.000 m2 канцелариски и 7.500 m2 простор за складирање во амбиентален, разладен и замрзнат режим. Покрај Сараево, дистрибутивно-логистички центри имаме и во Бјелина и Бања Лука, кои заедно со cross dock во Мостар, овозможуваат да се остварат повеќе од 20.000 испораки месечно на територијата на БиХ.

Нашата флота се состои од повеќе од 50 возила за испорака. Ефикасноста на испораката е овозможена благодарение на применетата технолошките системи ERP-SAP, TMS-Sky Track, WMS-GOLD, кои се меѓусебно поврзани и заедно обезбедуваат оптимални решенија за реализација на логистичките задачи.

Покрај складирањето, манипулацијата на складирање и испорака, интегрираниот логистички систем на Nelt се состои од услугите на меѓународниот транспорт, царинење и шпедитерски услуги. Придобивките кои нашите клиенти ги добиваат со користење на овој систем се намалување на ризикот и пониски трошоци, флексибилност на реагирање на можните промени на пазарот, се фокусира на нивната основна дејност. Овозможено е меѓусебно поврзување на системот на релација клиент-провајдер, со што се овозможува електронска размена на податоци, налози, известувања.

Компаниите кои се наши логистички клиенти денес се Bosnaplod, Lactalis, R&S, Atom, Jami, Lukas Nakic, Fratello, Bonita, JTI, Hepok, Telrad…

Посетете не’

Нелт доо,
Аеродромска бб 71123 И. Сараево

Контактирајте не’

+387 57 318 965,
+387 65 405 416
lspbih@nelt.com

350 +

FTL годишно

1400 +

Царинска постапка годишно

7500

Простор за складирање m2

1000 +

Дневна испорака